Selasa, 9 Ogos 2011

Sedarkah anda semua                             Assalamuallaikum,..        Onion Head emoticon

malam ni tetiber jer rasa nak kongsi satu pekara pada anda semua tentang pic dalam 'FB'...

Ini adlah peringatan sebenarnya kepada kita semua dan terutama kali kepada kaum hawa,..
Mari kita renung-renungkan dan fikir-fikirkan bersama,.

Jika kia ditakdirkan unuk mati,akaun facebook kita hanya kita yang tahu possword dan hanya kita yang boleh access kan,... Dan selepas kita mati.. apa akan terjadi pada qkaun facebook kita?? mungkin yang ada ucapkan takziah,.. mungkin juga ada yang menjenguk profile kita bagi mengubat rindu pada kita,..

TETAPI

sedarkah kita pada gambar-gambar kita yang masih ada pada profile kita akan terus membuat kita terseksa di alam kubur??? Gambar-gambar yang tidak ditutup aurat dengan sempurna,... macam mana lelaki ajnabi berterusan tengok dalam masa yang sama,..

Tiada siapa yang boleh deleted kan gambar kita,.. walaupum sedah bertahun-tahun kita mati,gambar itu akan terus ada,.. saham doa akan terus-menerus meningkat,.
.
Macam mana semua,.. pernah terfikir tak??? tudung yang dipakai itu akan selamatkan kita ke di alam kubur nanti??...baju dan seluar yang ketat boleh selamatkan kita ke?? Baju yang membalut aurat itu, bagaimana??,.Munkin kini ,.. kita masih merasa tak sabar nak kongsi gambar-gambar yang cantik dengar berlatarkan tempat yang kita lawati di atas muka bumi ini,..

Tapi di akhirat nanti,.. semua itu tiada ertinya lagi... semua itu hanya tinggal kenangan pada yang masih hidup,.. di alam kubur, semua itu tidak membawa erti sedikit pum untuk menyelamatkan kita,,..

Cuba kita renung-renungkan, saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi ini sehingga di hari akhirat,..

"tutuplah auratmu sebelum auratmu ditutupkan"
"peliharakan dirimu sebelum dirimu dikapankan"

jagalah maruah diri sebagai orang muslim
mati itu pasti
persiapan diri untuk mati itu perlu

iklas dari saya semoga kalian semua mengambil iktibar dan buatlah apa yang perlu kerana ajal maut bukan di tangan kita,... wasalam 

0 comments:

Catat Ulasan

thank you kerana membaca sila lah komen,...

Ruangan iklan

Letak iklan disini free sampai 31 disember 2011
ads ads ads ads