Selasa, 22 November 2011

Cerita lawak layang jer,...


Lawak 1

4 orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka.

Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.”
“Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki yang pertama dengan riangnya.

Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, “Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!”
“Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.

Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, “Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat” kata jururawat itu dengan tenang.
“Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel,” kata lelaki ketiga dengan gembira.

Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya, “Apakah yang merunsingkan awak?”

Dengan perasaan gelisah dia menjawab “Saya bekerja di Seven Eleven" 
hahahahahaahahah


Lawak 2

Satu malam tu kawan pompuan ni la, dia baru jer
balik dari party, tak tahu how many glasses dia minum ler tapi memang dia
betul-betul mabuk.

Jadi masa dalam perjalanan pulang, terdapat le sekatan jalan... dan pegawai polis meminta lesen memandu beliau dan sebagainya tetapi malangnya pada masa yang sama tu, ada kemalangan jalan raya berlaku betuq betuq berdekatan dgn sekatan jalan tu...

libang libu le anggota polis tergesa-gesa untuk membantu mangsa. So.... gadis bodoh dah gabra tak tahu nak buat camne, dia hanya melarikan diri kembali ke kereta dan terus pulang ke rumah.

So the next morning polis datang ketuk pintu rumah dia dan

polis tu tanya dia, "AWAK PEGI MANA MALAM SEMALAM?"

Pompuan ni pulak jawab, "TAK KEMANA ENCIK. SAYA KAT RUMAH JER."

So polis tu tanya lagi, "BETUL KER???"

Pompuan tu jawab, "BETUL ENCIK. SUMPAH SAYA TAK GI MANA2, TANYA LER NGAN
HOUSEMATE SAYA."

So polis tu kata, "YE KER? MARI SINI, KELUAR JAP"

Lepas tu polis tu tunjuk, "HA!!! ITU KETA SAPA TU??"

Pompuan tu macam nak pengsan sebab dia dah terbawak keta polis yg malam
tadi balik rumah, dia ingat keta dia sebab kaler sama warna putih (wira)
cuma keta dia takde sticker polis kat tepi pintu jer.

Lawak 3

JAGA BANK .
ros : knp bemuram durja pula kwn ak neh ?da nak kawen spatutnye hepy .
tipah : mcm mane na hepy ROS, esok da nak nikah tp baru tady ak dpt tau keje
bkal laki ak tuh .
ros :eh? bkn ke laki kau keje bank ? bkn main bgga lg smpai update dlm
facebook .
tipah : (mengangguk-2) mmg lah keje bank tp ...
ros :department mane ?
tipah :JAGA BANK!

Lawak 4

pada suatu hari ada la dua orang pemuda ni.sorang nama aiman dah sorang nama hazmin.hazmin merupakan seorang yang hodoh.

hazmin:sedih siott!dilahirkan camni!

aiman:rilek...

hazmin:ko leh la rilek sebab ko ensem!

aiman:rilek bro...ada lagi orang yang buruk dari ko....

hazmin:sapa??????

aiman:{menarik seorang yang tersangat hodoh ke depan hazmin}ni!!

hazmin:tu bapak aku la bodo!!!!!

*waaaaaaaaaa...hahahah,.. apa pum x boleh,.. :hoho
Sumber : internet dan buku...

2 comments:

Za berkata...

hahaha...sakit perut la gelak sorang2 dlm bilik!!adooo...pas ni klau stres baca balik la entry ni..thx...keep it up

Ash serah berkata...

thankz baca,... kalau ad yang baru,. akan di update,... heheheheeh,.....

Catat Ulasan

thank you kerana membaca sila lah komen,...

Ruangan iklan

Letak iklan disini free sampai 31 disember 2011
ads ads ads ads